Overzicht Bestuur

Bestuur

vorige
lianne
volgende

Lianne van de Boogaard

Als bestuurslid en klarinettist is Lianne van den Boogaard al vele jaren actief voor Harmonie Sub Umbra. Hoe dat zo gekomen is? Lianne's vader was voorzitter van Sub Umbra, de harmonie in Meerveldhoven, en op zoek naar nieuwe leden. De dwarsfluit leek een leuk instrument, maar die bleken ook gewild bij de andere kinderen. Alleen de klarinet bleef over.
Maar als je energie steekt in het bespelen van de klarinet ontdek je al snel de veelzijdigheid van het instrument. Wat een klarinet zo bijzonder maakt? De klankkleur. Die is zo warm, die draagt zo ver. Wist je dat een klarinet 3,5 octaven aan kan? Er zit zoveel gevoel in dat instrument. En dat haal je er uit door de juiste spanning van de lippen, een goede beheersing van de ademhaling die het riet doet trillen. Tong en handcoördinatie zijn ook belangrijk. Dat moet je allemaal ontwikkelen.

Lianne kreeg haar eerste lessen van de dirigent Pierre Bakker maar dat werd na het behalen van het A diploma overgenomen door een harmonielid. Thuis, bij Jan Bazelmans heeft Lianne vele jarenlang les gevolgd bij Gérard Stravers. Maar op een bepaald moment kom je niet meer verder en op advies van de dirigent is zij bij een professioneel docent les te gaan nemen.

Lianne werkte in Eindhoven en in de pauze fietste zij naar Andrea Klooster met de klarinet onder de snelbinder en heeft er jarenlang les gevolgd. Daarnaast waren er diverse beroemde klarinettisten waar workshops gevolgd zijn zoals Walter Boeykens en Eddy Vanoosthuyse.
Met enige regelmaat speelde Lianne in jeugdorkesten onder leiding van componisten zoals Andriessen en Henk van Lijnschoten.

Momenteel woont Lianne met man René en de zonen Jerom (19), Floris en Joep (beide 17) in de bossen bij Knegsel.

Vanaf begin dit jaar is Lianne van den Boogaard directeur van World Trade Center Eindhoven - Zakensociëteit, dat ontstond na de fusie van WTCE en de Zakensociëteit Zuidoost Brabant. Doel: ondernemers uit Eindhoven en omgeving in contact brengen met elkaar, maar ook met mensen uit het onderwijs en de kennisindustrie. Een veelzijdige baan die niet in veertig uur te proppen valt. Vaak is Lianne ook 's avonds op pad en in de weekeinden, maar gelukkig blijft er toch ook tijd om -naast het gezin- activiteiten op te zetten voor de harmonie.

Sub Umbra is een actieve vereniging die regelmatig concerten geeft, uitwisselingen heeft met (buitenlandse) gezelschappen en ook dit jaar weer alles op alles zet om het hoge niveau (eerste divisie) te handhaven. Dan gaat het niet om de individuele prestaties, maar om het totaalplaatje. Niet excelleren in je eentje, maar als gezelschap. Je moet het elkaar gunnen. Net zoals in het zakenleven. En een vonk over weten te brengen. Als dat lukt, zit je goed.

Laatste nieuws Sub Umbra:
25/11: 1e prijs en lof der jury
12/11: Brilliant Moments
08/10: Nederlands Kampioen
01/10: Uitwisselingsconcert
--- Kijk bij NIEUWS ---

Komende activiteiten:
25 februari 2024 | 14:00 uur
Concert i.s.m l’Union Fraternelle “Golden Oldies
Theater De Schalm

Zaterdag 2 maart 2024
Potgrondactie !!!
Meerveldhoven en D Ekker