Harmonieorkest Middenorkest Beginnersorkest Supercussion Fîstkapel Muzieklessen SUbeat

Organisatie Muzieklessen

Als je een instrument wilt gaan bespelen meld je je aan bij het secretariaat van Sub Umbra (info @ subumbra.nl). Je kan je ook hier inschrijven.

Opleiding

Alle instrumentale lessen, zowel voor volwassenen als voor kinderen, worden gegeven op de Veldhovense muziekschool, Art4U. Als je start met lessen voordat je in groep 6 zit, ga je op de muziekschool eerst een jaar AMV (Algemene Muzikale Vorming) volgen. Volwassenen en kinderen in groep 6 of hoger kunnen meteen met het instrument van hun keuze beginnen en doen daarnaast de AMV lessen erbij. Kort voordat de lessen op de muziekschool beginnen, krijg (leen) je van onze vereniging een instrument.

Als je 1 jaar les hebt op je instrument, ga je meespelen in het beginnersorkest of in de leerlingen-slagwerkgroep. Deze bestaan uit leerlingen die allemaal pas begonnen zijn met het bespelen van een instrument. Hier leer je dat luisteren naar anderen net zo belangrijk is als het zelf goed spelen.

Beginnersorkest

Slaag je voor je A-examen, dan ga je naar het opleidingsorkest (Middenorkest), of naar de slagwerkgroep. Hierin zitten ook volwassen leerlingen. Daarnaast wordt er ter ondersteuning ook door een aantal leden van het harmonieorkest meegespeeld in het opleidingsorkest.

Als je ook je B-diploma hebt gehaald, kun je na overleg met de dirigent en de opleidingscommissie toegelaten worden tot het harmonieorkest. Voor fluit en hobo is dit het C-diploma.

De leerlingen van de slagwerkgroep hebben repetitie op
maandagavond van 18.30 tot 19.30 uur
Het beginnersorkest en het opleidingsorkest hebben repetitie op
dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur

Alle repetities vinden plaats in:
Ontmoetingscentrum "De Ligt"
De Ligt 157 in Veldhoven

 

Kosten muzieklessen

De leskosten bij Art4U bedragen (Seizoen 2018-2019, wijzigingen voorbehouden):

  • bij 36 lessen individueel en 20 minuten per les €475,-/jaar en bij individueel 30 minuten per les €682,-/jaar
  • bij 36 lessen met 2 leerlingen en 30 minuten per les €371,-/jaar en bij 40 minuten en 2 leerlingen per les €475,-/jaar

Voor leskosten boven 450,- per jaar betaalt Sub Umbra 100,- van de leskosten; de overige leskosten zijn voor rekening van de leerling en worden aan de penningmeester van Sub Umbra betaald.

De leskosten worden per jaar door de muziekschool aangepast. Leerlingen boven de 21 jaar betalen over de leskosten van de muziekschool 21% BTW.
De leskostenvergoeding geldt ook voor lessen gegeven door een leraar die goedgekeurd is door Sub Umbra, mits dit voor aanvang van de lessen is besproken met de penningmeester

Beginnersorkest
Laatste nieuws Sub Umbra:
27/11: Middenorkest in de prijzen
13/11: Lord of the Rings
12/07: Blazersklas
15/05: Muziek voor Mensen van Veldhoven
--- Kijk bij NIEUWS ---
Komende activiteiten:
Dinsdag 31 januari | 18.30 uur
Afsluiting Blaasbende Basisschool de Meerhoef
De Ligt

Zaterdag 4 maart 2023 | 19:30 uur
Vriendenconcert - Beginnersorkest | Middenorkest | Harmonieorkest
Art4U - Bossebaan 60 Veldhoven