Harmonieorkest Supercussion Beginnersorkest Leerlingenorkest Fîstkapel Muzieklessen SUbeat

Organisatie Leerlingenorkest

De basis voor de muzikale opleiding van de harmonie wordt gevormd door het leerlingenorkest en het beginnersorkest, samen met de lessen op de muziekschool.

Als je je A-examen hebt gehaald, kun je beginnen bij het leerlingenorkest. Dit orkest bestaat uit 10 tot 20 muzikanten en er zijn ook volwassen leerlingen die hieraan meedoen.
Als je je B-diploma hebt gehaald, kun je na overleg met de dirigent en de opleidingscommissie toegelaten worden tot het groot orkest.
Het leerlingenorkest wordt versterkt door een aantal mensen uit het groot orkest. Dit omdat het nogal raar klinkt met bijvoorbeeld alleen een paar klarinetten, fluiten en een enkele trompet.

De visie van de voormalige dirigent, Gerd Verrydt, is dat je muziek maakt vanuit je hart en dat moet je laten spreken om muziek te laten klinken. Op deze manier wordt het orkest samen met de versterking uit het groot orkest en de dirigent omgetoverd naar een orkest dat plezier beleeft aan het maken van muziek in groepsverband. Onder leiding van Gert Verrydt heeft het leerlingenorkest een enorme progressie gemaakt. Zo werd door het leerlingenorkest in 2016 groot succes behaald door de eerste prijs te winnen tijdens de concertcompetitie in Dierenrijk Nuenen. Begin 2017 heeft Gert het dirigeerstokje overgedragen aan Ivo Allers.

Het leerlingenorkest wil niet alleen een opleidingsorkest zijn, maar ook zelfstandig veel leuke muziek maken. Hierdoor leren de leerlingen veel en kunnen ze later in het groot orkest meeblazen.

Het leerlingenorkest repeteert elke dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur in De Ligt.

Laatste nieuws Sub Umbra:
05/05: Sub Umbra gaat viraal
01/05: Arromanches
24/04: Lintje voor Henk
19/01: Nieuwjaarsconcert
23/11: 92.5 punten op concours
--- Kijk bij NIEUWS ---
zo 25 april 2021
Harmonieorkest deelname aan De Adriaan
Riethoven

zo 5 juni 2021
Concert Harmonieorkest
Muziekcentrum Eindhoven