Harmonieorkest Middenorkest Beginnersorkest Supercussion Fîstkapel Muzieklessen SUbeat

Organisatie SUPercussion

De drumband is opgericht in 1956. Hoewel we nog vaak over "drumband" spreken is dit een moderne slagwerkgroep, met een grote diversiteit aan zowel melodische als ritmische instrumenten. Deze slagwerkgroep komt, net als de harmonie, uit in de hoogste afdeling van de KNFM.

SuPercussion

De slagwerkers of tamboers bespelen een groot aantal verschillende instrumenten. Zowel ongestemde als gestemde instrumenten (melodisch slagwerk) worden bespeeld. Een kleine greep uit het instrumentarium: snaredrum, tenordrum, bassdrum, bongo's, conga's, pauken en drumstel. Dit wordt aangevuld met talloze ritme-instrumenten zoals tambourijnen, shakers, guiro, claves, cymbals, castagnetten en temple blocks. Voor het melodische werk wordt gebruikgemaakt van buisklokken, klokkenspel en xylofoon.
De drumband speelt zeker niet alleen marsen maar ook concertstukken. Tijdens de concerten wordt letterlijk alles uit de kast gehaald om het publiek te laten genieten van een geweldig goed stuk muziek.

SuPercussion

Enkele leden van de drumband spelen ook met het harmonie orkest mee. Als het korps uittrekt, voor serenades of muzikale rondwandelingen loopt de drumband voorop.

SuPercussion
Laatste nieuws Sub Umbra:
25/11: 1e prijs en lof der jury
12/11: Brilliant Moments
08/10: Nederlands Kampioen
01/10: Uitwisselingsconcert
--- Kijk bij NIEUWS ---

Komende activiteiten:
Zaterdag 25 mei
Optreden Middenorkest o.l.v. Thom Roosen tijdens Jubileumweekend
De Ligt

Zondag 26 mei
Die Orginal GrĂ¼ne Felder Musikanten o.l.v. Antoine van Rooij
De Ligt