Harmonieorkest Supercussion Beginnersorkest Opleidingsorkest Fîstkapel Muzieklessen SUbeat

Organisatie SUPercussion

De drumband is opgericht in 1956. Hoewel we nog vaak over "drumband" spreken is dit een moderne slagwerkgroep, met een grote diversiteit aan zowel melodische als ritmische instrumenten. Deze slagwerkgroep komt, net als de harmonie, uit in de hoogste afdeling van de KNFM.

SuPercussion

De slagwerkers of tamboers bespelen een groot aantal verschillende instrumenten. Zowel ongestemde als gestemde instrumenten (melodisch slagwerk) worden bespeeld. Een kleine greep uit het instrumentarium: snaredrum, tenordrum, bassdrum, bongo's, conga's, pauken en drumstel. Dit wordt aangevuld met talloze ritme-instrumenten zoals tambourijnen, shakers, guiro, claves, cymbals, castagnetten en temple blocks. Voor het melodische werk wordt gebruikgemaakt van buisklokken, klokkenspel en xylofoon.
De drumband speelt zeker niet alleen marsen maar ook concertstukken. Tijdens de concerten wordt letterlijk alles uit de kast gehaald om het publiek te laten genieten van een geweldig goed stuk muziek.

SuPercussion

Enkele leden van de drumband spelen ook met het harmonie orkest mee. Als het korps uittrekt, voor serenades of muzikale rondwandelingen loopt de drumband voorop.

Ook de slagwerkgroep kent een leerlingenorkest.

Maandag is de vaste repetitieavond van de slagwerkgroep.
Van 20.00 uur tot 21.45 uur in ontmoetingscentrum "De Ligt" in Meerveldhoven.

SuPercussion
Laatste nieuws Sub Umbra:
12/07: Blazersklas
15/05: Succes bij B.o.S.
25/04: Leden gehuldigd
26/03: Vriendenconcert
--- Kijk bij NIEUWS ---
Zondag 13 november | middag
Middagconcert, samen met Pieter Aafjes orkest uit Culemborg
Theater De Schalm